ikke_muslimer_profet

Hva ikke-muslimer sier om profeten (fvmh)?

Edward Gibbon (1737-1794) – ansett som den største britiske historikeren i sin tid
«Den største suksessen i livet til Muhammed var påvirket av ren moralsk styrke, uten slag av et sverd.»

Reverend Bosworth Smith (1794-1884) – late Fellow of Trinity College, Oxford
«…han var Caesar og Paven i et, men han var pave uten pavens pretensjoner, og Caesar uten hans horder og legioner. Uten en ferdigstilt hær, uten noen livvakter, uten et palass, uten fast inntekt, hvis noen gang en mann hadde rett til å si at han var styrt av en riktig gudommelig makt, var det Muhammad, fordi han hadde makt, uten (maktens) instrumenter og dets støtte.»

John William Draper (1811-1882) – amerikansk vitenskapsmann, filosof og historiker
«Fire år etter døden til Justinian (østromersk keiser) år 569, født i Mekka, i Arabia, mannen som utøvet den største innflytelsen på menneskeheten Muhammed.»

Annie Besant (1847-1933) – britisk teosofist og nasjonal leder i India. President av “Indian National Congress” i 1917
«Det er umulig, at de som studerer livet og egenskapene til den store Profeten av Arabia, og den som vet hvordan han lærte og hvordan han levde, å ikke føle noe annet enn ærbødighet for denne store profeten, en av de største budbringere fra Den Mektige. Og selv i det jeg forteller, kan det være mye som er kjent for mange, til tross for det, føler jeg hver gang jeg leser om han, en ny form for beundring og en ny følelse av ærbødighet for denne mektige Arabiske læreren.»

William Montgomery Watt (1909- ) – professor (Emeritus) i arabisk og islamske studier ved Universitet i Edinburgh
«Hans vilje til å gjennomgå forfølgelser for hans tro, den høye moralske karakter av mennene som trodde på ham, og så opp til ham som leder, og storheten i hans ultimate prestasjon – alt taler for hans grunnleggende integritet. Å anta Muhammad som en bedrager reiser flere problemer enn det løser. Foruten er ingen av de store skikkelsene i historien verdsatt så lite i Vesten, som Muhammad.»

Michael H. Hart (1932- ) – professor i astronomi, fysikk og vitenskapshistorie
«Mitt valg av å føre Muhammad opp på listen over verdens mest innflytelsesrike personer kan overraske noen lesere og betviles av andre, men han var den eneste mannen i historien som var ekstrem vellykket på både religiøst og sekulært nivå.»

Mohandas K. Ghandi (1869-1948) – Indisk tenker, politiker og nasjonal leder
«…Jeg ble mer enn noen gang overbevist om at det ikke var sverdet som vant plassen til islam i den tiden. Det var enkel livstil og den ytterste selvutslettelse av profeten, hans samvittighetsfulle respekt for sine løfter, hans intense hengivenhet til sine venner og tilhengere, hans modighet, hans fryktløshet og hans absolutte tillit til Gud og sin egen misjon. Det var disse, og ikke sverdet som tilrettela alt og det var slik de overvant ethvert problem.»

Alphonse de Lamartine (1790-1869) – Fransk poet og politiker
«Filosof, taler, apostel, lovgiver, erobrer av ideer, gjenoppretter av rasjonelle dogmer, av en kult uten bilder, grunnleggeren av tjue verdslige imperier og et åndelig imperium, det er Muhammed. Ut ifra alle standarder som menneskelig storhet kan måles i, spør vi oss selv, er det noen mann større enn han?»

Post Author: Ghulam Nabi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *