10hadith

10 hadith – strev mer, oppnå mer

Hadith er profetens og ahlulbayts (fred være med dem) utsagn som ikke er nedtegnet i koranen. De er en veiledning for å få en helhetlig forståelse av islam. Man kan dessuten ikke få helhetlig forståelse av islam uten å studere hadith. Det finnes fire hadith samlinger.

1. Al-Kaafi
2. Tahzib-al-ahkam
3. al-Istebsar
4. Man la jahdhur ul-Faqih

Hadith som er i strid med Koranen, regnes ikke for å være sannferdig. I denne artikkelen er det samlet 10 hadith fra profeten Mohammad (fvmh) som har gode praktiske råd for hvordan man blir en bedre muslim, og ikke minst et bedre menneske på denne jord.

1. Den perfekte muslimen er ikke perfekt hvis den spiser til den er mett og lar sine naboer sulte

2. Søk kunnskap fra vugge til grav

3. Hvem enn som er snill, Gud er snill mot han. Derfor var snill mot menneske på jorden. Han som er i himmelen vil dermed vise sin velsignelse til deg.

4. Sinne er som djevelen. Djevelen er skapt av ild og ild slukkes av vann. Derfor, hver gang du føler sinne, bør du utføre wudhu (renselse)

5. Beskjedenhet (haya) bringer ikke noe annet enn godhet

6. Sannelig har Allah åpenbart til meg at du må være ydmyk. Ingen bør skryte over en annen, og ingen skal undertrykke en annen.

7. Søk kunnskap selv i Kina for det å erverve kunnskap er obligatorisk for hver muslim

8. De beste menneskene er de som er mest nyttig for andre.

9. Tjen Gud som du ville gjort hvis du kunne se ham, fordi selv om du ikke kan se ham, kan han se deg. “

10. Uvitenhet er den verste formen for fattigdom, intellekt er den største rikdom og refleksjon er den beste form for tilbedelse.

Post Author: Ali Rizvi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *