Film – Muhammad The Messenger of God

Det siste mesterverket av den velkjente iranske filmregissøren, Majid Majidi, er blitt tatt imot varmt av både den iranske og internasjonale filmverden. Majid Majidi er kjent som den første iranske filmregissøren som har blitt Oscar-nominert for en utenlandsk film (The Children of Heaven i 1997). «Mohammad: Guds sendebud» er en 171 minutter lang spillefilm, som omhandler de første 12 -årene til profeten Mohammad (fvmh). Dette er den mest kostbare iranskproduserte filmen laget i den iranske filmindustrien med et budsjett på svimlende 320 millioner kroner. Innspillingen av denne filmen tok 7 år, da Majidi og hans team måtte gjenskape helen byen Mekka før innspillingen. Den enorme investeringen i å gjenskape den historiske Mekka kommer godt til synet gjennom filmen.

Dette er den første store spillefilmen om profeten Mohammad siden «The Message» fra 1976. Filmen er med på å bearbeide misoppfatninger og misforståelser som eksisterer rundt profeten Mohammad (fvmh). I vår samtid, finner vi at profeten av islam har blitt ærekrenket i den vestlige verden og den sanne oppfatningen om denne store personligheten har blitt skygget. Gjennom denne filmen forsøker Majidi å uttrykke den virkelige personligheten til denne profeten

Filmen begynner fra Shaybe Abo Talib, deretter blir vi tatt med tilbake til «Aam ul-Fil» (Elefant året), hvor den velkjente historiske hendelsen om Abraha al-Ashram og Kaba blir vist. I løpet av det samme året, altså 570 e.kr., blir også profeten Mohammad (fvmh) født, og filmen viser profetens liv fra fødselen til han er 12 år gammel. Vi blir kjent med personlighetene som var rundt han, blant annet hans mor, Amina, hans bestefar, Abdul Muttalib og hans onkel Abu Talib.

Filmen viser blant annet den sosiale reformen profeten Mohammad (fvmh) innførte i Arabia, nemlig det å stoppe begravelse av nyfødte jentebarn. Denne historiske begivenheten viser kun en av de mange handlingene profeten utførte for kvinners rettigheter. Utover dette får man innblikk i flere kjente historiske hendelser fra profetens liv. Å lage en spillefilm om profetens liv er en utfordrende oppgave, da muslimer ikke kan vise eller gjenskape ansiktet til profeten (fvmh). Majidi løser denne utfordringen på en prisverdig måte.

Majidi har gjort et fantastisk og prisverdig forsøk på å fremstille historien om det perfekte mennesket, profeten Mohammad (fvmh). Majidi og hans team har investert betydelig i denne produksjonen i form av gode effekter og utrolige sceneoppsett. Jeg synes at filmen enkelte steder har hatt en utfordrende kronologisk rekkefølge, men det kan skyldes at livet til profeten Mohammad som guds sendebud, er meget omfattende og det kan være utfordrende å inkludere alle aspektene ved hans liv. Uansett har Majidi og hans team klart å gjenskape livet til profeten Mohammad (fvmh) på en mest autentisk og historisk riktig måte. Denne filmen ønskes varmt velkommen og anbefales til alle våre lesere!

Post Author: Arifa Naqvi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *