bihar

Bihar Al Anwar

“Bihar al- Anwar er et verk av en stor lærd, som inneholder nesten 400 bøker og avhandlinger. Bihar al-Anwar er i seg selv et bibliotek og forfatteren skrev ned dette da han så mange av hadith gå tapt.” – Imam Khomeini.

Bihar al- Anwar er en rik og variert samling som inneholder hadith, muntlige beretninger, kommentarer til en rekke vers fra koranen og historiske hendelser. Dette er en samling som er samlet av den velkjente lærden Mulla Muhammad Baqir, som også er kjent som Allama Majlisi (1616-1698). Han ble født og oppvokst i Isfahan, Iran. Allama Majlisi tok en tidlig grad og var ferdig med studiene i en alder av 21 år, og startet raskt med å undervise. Han ble etter hvert en meget repektert og velkjent lærd.

Innen islam er dette en av de mest omfattende samlingene av hadtih. Det sies at det tok rundt 30 år samle hele verket, og noen få år å sette den sammen. Verket ble komplett mellom 1694 og 1698. For å få skrevet ferdig denne enorme samlingen sendte Allama Majlisi flere av sine studenter til forskjellige byer og land for å finne frem til riktige kildene. Verket er fordelt på 110 bind.

Gjennom Bihar al-Anwar kan man lese om temaer som er basert på mye av det daglige man møter på, et eksempel på tema er; «al Aql wa al Jahl»’ som betyr visdom og uvitenhet. Det er flere spennende temaer slik som teologi, gudommelige rettferdigheter og historier om profetene.

Post Author: Masooma Rizvi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *