inloes

Amina Inloes

Kunne du fortelle om din vei til Islam?

Jeg var 14 år gammel og hadde aldri tatt religionen på alvor. Jeg hadde tiltro til at vitenskapen hadde svar på alt og at religionen var feil. Jeg hadde en katolsk lærer som var meget religiøs og oppmuntret meg til å se nærmere på religionsspørsmålet. Derfor begynte jeg å tenke på om Gud fantes? Jeg ble med i en diskusjonsgruppe som min lærer ledet, og jeg begynte å utforske forskjellige religioner. I denne gruppen var det noen meget religiøse muslimer som påvirket meg etter mange diskusjoner. Islam ga mer fornuft enn de andre religionene mtp grunnleggende tro som monoteisme, samt konseptet om profeten (fvmh).

Sammenlignet syntes jeg kristendommen var komplisert, men som en muslim nå har jeg glede av å lese om kristendommen. Jeg ba om hjelp fra Gud om å lede meg til det rette, og jeg endte med å bli muslim. Som ung er man idealist og jeg hadde ingen ideer om hvilken store utfordringer dette ville medbringe resten av livet. Jeg ignorerte de sosiopolitiske aspektene om å bli muslim og realiserte ikke hvordan det vil være å gå fra å være en i majoriteten til å bli minoritet. Jeg visste heller ikke at jeg ville bli forskjellsbehandlet av muslimer på grunn av at jeg var en hvitfarget muslim.

Hvordan synes du dine venner/familie reagerte da du konverterte?

Min familie brydde seg ikke om at jeg ble shiamuslim da de ikke visste forskjell på shia og sunni, men de var ikke glade for at jeg hadde blitt muslim. Jeg mistet alle mine sunni venner. Dette var vanskelig fordi mine venner var mine eneste kilde for emosjonell støtte på den alderen. Jeg var alene i lang tid, og etter noen år flyttet jeg til et nytt sted med nye venner.

Hvordan opplevde du din første Muharram?

Det var veldig vanskelig fordi der jeg bodde var det ikke mange shiamuslimer. Mange av dem var forsiktige med å identifisere seg. Jeg var energirik, entusiast og hadde på meg svarte klær, men ble kritisert. Det var vanskelig for meg å være en ny shiamuslim. Jeg prøvde så hardt jeg kunne for å være med i majlis. Jeg hadde en venn som var nær, og vi hadde våre egne mini-majlis hjemme hvor vi leste fra en bok og hørte på lydopptak.

Det var noen trossamfunn som var langt unna, og på grunn av transport var det vanskelig for meg å komme frem. Trosammfunnene var etnisk baserte og nye var ikke velkomne. Det var lite tilgjenlige programmer på engelsk. Jeg hadde studert persisk, og jeg satte pris på persiske taler og salmer. Hadde jeg ikke lært persisk ville min erfaring som shiamuslim være annerledes. Jeg takker Allah (swt) for at han veiledet meg til å studere persisk.

Hvilke budskap kan kvinnene ta med seg fra slaget ved Karbala?

For meg personlig er det ikke noe forskjell på hva kvinner og menn kan innhente fra slaget ved Karbala. Moralen, spiritualiteten og de politiske verdiene som imam Hussain (as) stod for er de samme for både kvinner og menn.

Hvem er dine rollemodeller?

Profeten Mohammad (fvmh), imam Ali (as) og imam Hussain (as).

Dine fem på topp bøker?

Det var et godt spørsmål. Ærlig, så vet jeg ikke. Hvis du tenker på islamske bøker vil jeg anbefale koranen, hadith og dua bøker. Så klart er også bøker skrevet av ulama viktig.

Topp fem utsagn fra Ahlulbayt i følge deg?

En troende er et speilbilde av en troende
Kunnskap er ikke omfattende læring. Snarere er det et lys som Gud kaster i hjertet av hvem han vil.
Verden er som en skygge – den løper fra deg hvis du forfølger den, og den står stille hvis du står stille.
Det finnes to typer tålmodighet: tålmodighet over hva som rammer deg, og tålmodighet over hva du ønsker.
Ingenting endrer skjebnen som dua.

Noen råd du kan gi til oss?

Spør alltid Allah (swt) om å holde dere oppriktig og deres hjerter forente! Måtte Allah (swt) belønne dere med suksess i all deres arbeid.

Post Author: Mohsin Hussain

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *