molana-ali-raza

Maulana Ali Raza Rizvi

Hvilke profesjon hadde du valgt i dag hvis du ikke ble maulana/imam?

Jeg skulle inn på jus og psykologi linjen siden jeg valgte det på videregående skole, men fra barndommen hadde jeg lyst til å bli maulana. Jeg har alltid ønsket å studere islam, men jeg ønsket helst ikke å bli en taler siden jeg var veldig sjenert som barn og trodde aldri jeg skulle bli en flink taler.

Har du noen tips til hvordan man kan lære seg mest mulig faglig kunnskap?

Når det gjelder Koranen og hadith må man lære seg det ord for ord. Starter først med å lære seg et ord, deretter to dernest tre og slik fortsetter det. For tale er det viktig å bruke egne ord. Jeg kan aldri tenke med å memorere en hel side slik som mange talere gjør.

Du har nevnt en gang tidligere at du pleide å spille basketball. Driver du fortsatt med sportslig aktiviteter?

Jeg elsker å svømme, men det er vanskelig å gå til offentlige svømmebad. Men som andre, er cricket bra. Vi hadde en leir hvor jeg spilte fotball og der scoret jeg noen mål. Jeg trodde jeg ikke kunne spille. Jeg spilte midtbane. Det er viktig at man holder seg aktiv. Man trenger en frisk hjerne til en frisk kropp. Jeg liker å gjøre dhikr (ihukomme Allah) når jeg er alene. Jeg liker å gå turer.

Som far, hva slags råd kan du gi kommende foreldre for hvordan de kan oppdra sine barn?

Jeg er ikke en ideal far, jeg får ikke gitt nok tid til barna mine på grunn av ansvaret i det muslimske samfunnet. Det er viktig å finne tid til sine barna da de vokser så raskt. Lek med dem, snakk og diskuter med dem om ulike ideer, teorier, om religionen og troen. Jeg tar med barna mine til forskjellige klasser der de kan få god undervisning. Da kan de lære fra folk de bør lære fra. Man skal gi regelmessig tid til barn. Som foreldre er det viktige å dekke barnas behov.

Hvem har hatt mest innflytelse på deg når det gjelder valget OM å bli a’alim?

Det er mange, men hovedsakelig min bestefar. Han var meget religiøs, ikke en taler, og eneste sønn til en veldig velstående person i India. Han arvet flere landsbyer fra hans far og bestefar, men han var veldig jordnær. Han gikk alltid kled som maulana. I de tøffe tidene da Pakistan ble opprettet reiste han fra alt og hadde ingenting. Han jobbet hardt og tok ikke penger fra andre. Han underviste og ledet bønnen, men tok aldri noe for det. Han underviste også Koranen bort til andre. Han jobbet hardt hele livet. Han er en av de som inspirerte meg mest.

Vi er omringet av mange bøker. Bortsett fra hovedbøkene har du noen favorittbøker?

Det var et vanskelig spørsmål. Så klart er Koranen, Nahjul Balagha, Sahif-e-Sajjadiya viktig. Jeg elsker å lese biografiene til de store lærde og lese bøker som er skrevet av dem på hvordan de tolker hadith samlingene. Jeg ønsker å vite hva de store lærde har forstått.

Hvis det er tre ting du ville ha sagt til DE UNGE, hvilke tre råd ville det være?

1. Utnytt tiden. Ikke kast bort tiden. Det er mange unge som gjør.
2. Lær religionen fullstendig. Troen, praksisen og historien. Koranen skal være prioriteten i livet. Nahjul Balagha bør også forstås, men spesielt Koranen.
3. Respekter foreldrene. Det er mange som er uavhengige og aggressive. Det sier islam nei til. Uansett hva man oppnår skal man være ydmyk. Det er tre ting jeg vil si som kan jeg deg suksess i livet.

Ayatollah Behjat sa at man må utføre bønnen «Awwal waqt» (dvs. på tiden), ikke utsette den. Alt vil komme på plass deretter. Du vil ha kontroll over tiden. Ayatollah Khorasani har sagt at det beste svaret for å takke Allah (swt) er å utføre bønnen. Den beste tingen for Imam Zamana (aj) er Koranen. Hvis du kan, les en del hver dag. Hvis ikke, i det minste les 50 vers fra Koranen hver dag.

Misoppfatninger om Shia Islam. Hva slags råd kan du gi til folk som har konvertert og prøver å finne veien gjennom alle misoppfatningene som er om Shia Islam.

Viktig å ta kontakt med utdannede a’alim. Ikke ulærde predikanter. Hva de sier, hva de følger, og hvordan de forklarer ting. Refererer igjen til Ayatollah Behjat som kunne kunnskapen i irfan (mystikk). En gang spurte en person Ayatollah Behjat, «Jeg har ikke mye tid, jeg kan ikke lære fra deg fordi jeg reiser tilbake til Irak. Kan du fortelle meg en bok jeg burde følge og har all forklaring på irfan. Han sa; «Taudhi ul Masail». Han sa kjernen for irfan er å vite om halal og haram. Følg majoriteten blant ulama når du er usikker.

Shia blir undertrykt i hele verden. Hvorfor er det så mye hat mot Shia muslimer?

Imam Ali (as) sa, hvis du har mye kritikk og angrep imot så husk å ikke bli nedslått. Alltid husk at treet som har de søteste fruktene alltid har mest steinfrukt i seg. Så hvis du er den mest likte personen så vil alle angripe deg. Husk at når du er på rett vei vil alle ønske å angripe deg. Våre imamer (as) var veldig undertrykt. Bani Abbas hold dem fanget slik at ingen kunne finne ut noe om dem. Derfor skjer lignende med shia muslimer fordi folk ikke har noe svar til shia muslimer. Den hellige profeten (fvmh) sa: «Koranen er min utfordring, jeg er en profet, alle disse gudene er feil. Idolene er ikke gud, det er kun én gud. Du kan ikke se Ham og jeg er Allahs budbringer». Koranen var en utfordring fordi de ikke kunne svare han intellektuell og startet å angripe profeten (fvmh). De ville drepe muslimene. Det er det som skjer med shia muslimer.

Historien gjentar seg? Vi sier mange ting, men vi praktiserer ikke. Vi er fortsatt uorganiserte og går igjennom samme syklus om og om igjen?

Imam Ali (as) sa «Historien gjentar seg selv». Vi ser de sammen tingene. Hvorfor kommer ikke den tolvte imamen? Det er 250-400 millioner shia muslimer. De burde ha vært organisert, men det er de ikke. Siden livet til Imam (aj) vil være i fare, vil ikke Allah (swt) at han skal komme nå.

Vi håper inshAllah vi kan være en del av imamas (aj) nære. Før vi avslutter, er det noe du ønsker å si til våre kjære lesere og noe du ønsker å anbefale?

Jeg syns det er enn stor innsats dere legger. All innsatsen dere gjør i å spre det rette budskapet forbereder grunnlaget for den 12. Imams (aj) gjenkomst. Dere sprer det riktige budskapet. Så hjelp de som gjør noe godt. Det et skritt i riktig retning.

Post Author: Mohsin Hussain

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *